Μαμαδίστικο Muesli Bread για το πρωινό της Κυριακής!

Iδανικό για το πρωινό, αλειμμένο με μαρμελάδα ή βούτυρο!

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα 30×15

260 γρ. Αλεύρι

240 ml Γάλα, χλιαρό

150 γρ. Αλεύρι ολικής

120 ml Νερό, χλιαρό

100 γρ. Muesli, με σταφίδες, αμύγδαλα και φουντούκια

40 γρ. Μέλι

7 γρ. Αλάτι

1 Φακελάκι ξερή μαγιά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, το νερό, τη μαγιά και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε τα δύο είδη αλευριού και αφού προσαρμόσουμε το γάντζο βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
Καλύπτουμε τον κάδο με μεμβράνη τροφίμων και τον αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα έως ότου η ζύμη διπλασιάσει το μέγεθος της.
Βάζουμε ξανά το μίξερ σε λειτουργία και προσθέτουμε το μούσλι. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπαστούνι και την τοποθετούμε στη φόρμα αφού πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα για να μην κολλήσει.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 30-45 λεπτά μέχρι η ζύμη μας διπλασιάσει ξανά τον όγκο της.
Σε αυτό το διάστημα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει πολύ καλά.

Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει καλά!

giorgostsoulis.com

No Comments Yet

Comments are closed