Νέα μέτρα: Χρήση μάσκας από παιδιά 6 ετών και άνω-Safe pass στις ηλικίες 6-11

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, σε μία προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας καθώς και ελέγχου των αυξανόμενων περιστατικών covid. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε όπως από 29 Νοεμβρίου μειωθεί το ηλικιακό όριο για χρήση μάσκας στα 6 έτη.

Από 29 Νοεμβρίου μειώνεται το ηλικιακό όριο για χρήση μάσκας στα 6 έτη, σε όλους του χώρους, όπου απαιτείται η χρήση της προστατευτικής μάσκας. Από 29 Νοεμβρίου όλα τα άτομα ηλικίας 6 – 11 ετών, οφείλουν να παρουσιάζουν Safe Pass. Οι προϋποθέσεις του Safe Pass που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι: α) το πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID τους τελευταίους έξι (6) μήνες, είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά (7) ημερών. (Σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα).

Από τις 29 Νοεμβρίου όλοι οι μαθητές Δημοτικών σχολείων θα υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση, μέσω κινητών μονάδων δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τη διακοπή της σχολικής χρονιάς για τις εορτές των Χριστουγέννων. Από τις 29 Νοεμβρίου αναστέλλοναι όλες οι σχολικές χριστουγεννιάτικες εορτές. Για τη διεξαγωγή άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από διάφορους άλλους φορείς, θα πρέπει να εξασφαλίζεται άδεια έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας. Από τις 29 Νοεμβρίου, ο έλεγχος κατοχής SafePass με τη χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus, θα εφαρμόζεται στα άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω.

No Comments Yet

Comments are closed