Λαχταριστά muffins με βατόμουρα

Μπορεί να έχετε δοκιμάσει muffins με σοκολάτα ή με βανίλια, όμω ςμάλλον δεν έχετε δοκιμάσει τη λαχταριστή και… φρουτένια παραλλαγή τους με βατόμουρα και σταγόνες σοκολάτας.

Χρειάζεστε λίγο χρόνο για να τα φτιάξετε και το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Τι θα χρειαστείτε:

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)

1 φλιτζάνι συρόπι αγαύης

2 αυγἀ

1/2 ποτἠρι γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη

1 πρέζα αλάτι

2 φλιτζάνια καφἐ αλέυρι

1 φακελἀκι baking powder

1 κούπα raspberries

100 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας γἀλακτος

Τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1ο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Ανακατεύε το ελαιόλαδο, το συρόπι αγαύης και το γάλα σε ένα μπόλ.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά ένα- ένα ανακατεύοντας καλά (ιδανικά με μίξερ χειρός ή ένα μεγάλο μίξερ πάγκου).

Βήμα 3ο

Προσθέτετε το αλεύρι και όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύετε καλά. 

Βήμα 4ο

Έπειτα, με μια μαρίζ, βάζετε απαλά τα raspberries και την κουβερτούρα στο μείγμα.

Βήμα 5ο

Βουτυρώνετε εναν δίσκο για muffin ή βάζετε φύλλα απο αντικολλητικό χαρτί σε κάθε θηκούλα. Προσθέτετε από 1.5 κουτάλι σούπας μείγμα σε καθε θήκη. Πασπαλίζετε με λίγη καστανή ζάχαρη από πάνω και ψήνετε για 17 λεπτά.

No Comments Yet

Comments are closed