ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ: Σε ισχύ η νέα νομοθεσία-Χωρίς αίτηση η επέκταση της άδειας

Οι μητέρες που βρίσκονται σε άδεια μητρότητας κατά την εβδομάδα που λήγει την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, το υπουργείο ενημερώνει ότι η άδεια μητρότητας αυξάνεται, κατά 4 εβδομάδες, εάν πρόκειται για δεύτερο τοκετό ή για απόκτηση δεύτερου παιδιού με υιοθεσία ή μέσω παρένθετης μητέρας, και κατά 8 εβδομάδες, εάν πρόκειται για τρίτο ή μεταγενέστερο τοκετό ή για απόκτηση τρίτου ή μεταγενέστερου παιδιού με υιοθεσία ή μέσω παρένθετης μητέρας.

Το ανάλογο επίδομα μητρότητας θα συνεχίσει να καταβάλλεται στη μητέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις των περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμων του 2010-2021, εφόσον αυτή συνεχίσει να βρίσκεται σε άδεια μητρότητας για τις εν λόγω επιπρόσθετες περιόδους.   Επισημαίνεται ότι για τις περιπτώσεις αυτές ΔΕΝ απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για συνέχιση της καταβολής του επιδόματος μητρότητας.

Όσες μητέρες έχουν σε ισχύ άδεια μητρότητας την τρέχουσα εβδομάδα (που λήγει την Κυριακή 7/11) και μετέπειτα, θα πάρουν επιπλέον ένα μήνα άδεια μητρότητας και το ανάλογο επίδομα εάν πρόκειται για το 2ο τους παιδί, ή 2 μήνες επιπλέον άδεια μητρότητας εάν για 3ο παιδί και άνω.

No Comments Yet

Comments are closed