Φτιάξε την πιο απολαυστική ανάποδη τάρτα με μήλα!

Εύκολη και ξεχωριστή αυτή η τάρτα με μήλα! 

TIP:  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις  και ξινόμηλα, αλλά θα πρέπει να αυξήσεις την καστανή ζάχαρη κατά 50 γρ.

ΥΛΙΚΑ:

6 Μήλα κόκκινα, κομμένα στα 8

100 γρ. καστανή ζάχαρη

85 γρ. βούτυρο

1 φύλλο σφολιάτας

2 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη

2κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

1/2κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό, για το άλειμμα του φύλλου

Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και την αφήνουμε να καραμελώσει.

2 Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα τα μήλα και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει το μήλο.

3 Όταν δέσει η καραμέλα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4 Αδειάζουμε τα καραμελωμένα μήλα σε μία βουτυρωμένη ορθογώνια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση 20×30 εκ. από πάνω τοποθετούμε τη σφολιάτα και ότι περισσεύει το γυρίζουμε προς τα πάνω.

5 Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία ώστε να φεύγει η υγρασία και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.

6 Αφού περάσει ο χρόνος αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 7 – 10 λεπτά μέχρι η τάρτα να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

7 Όταν ψηθεί αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά, την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό βανίλια.

giorgostsoulis.com

No Comments Yet

Comments are closed