
Η Άνοιξη μας φέρνει αυτό το υπέροχο λαχανικό …
ένα φαγητό που το τρώμε αυτή την εποχή!
ΥΛΙΚΑ –
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ πράσο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
110 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 μεσαία καρότα κομμένα σε στρογγυλά κομμάτια
10 φρέσκες (κομμένες, καθαρισμένες και έτοιμες, δηλαδή τις «καρδιές» τους) ή κατεψυγμένες αγκινάρες
100 γραμμάρια αρακά
250 ml νερό
2 κύβοι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (εδώ μπορείτε να δείτε πώς να τον φτιάξετε μόνη σας)
3 σκελίδες σκόρδο
3 πατάτες (κομμένες σε ίσα μεγέθη)
Τον χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
4-5 ματσάκια φρέσκο άνιθο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ –
Καλύτερα να επιλέξετε φρέσκες αγκινάρες και καθαρίστε τις!
Αφού τις κόψετε και έχουν μείνει μόνο οι καρδιές, βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με νερό, χυμό λεμονιών και λεμόνια μέχρι να βράσουν.
Σε ένα μεγάλο σκεύος βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια (το ξερό και τα φρέσκα) και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, με λίγο αλάτι.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά και τις καρδιές από τις αγκινάρες και σοτάρετε για ακόμα 3 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα.
Έπειτα, ρίξτε το νερό και τον ζωμό και σκεπάστε το σκεύος με ένα καπάκι.
Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά. Θα καταλάβατε ότι τα λαχανικά είναι έτοιμα, αν τα «τσιμπάτε» εύκολα με το πιρούνι.Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξτε τον χυμό από τα λεμόνια και τον άνιθο και προσθέστε το πιπέρι.
Ανακατέψτε προσεκτικά λίγο ακόμα και προσθέστε κι άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας, αν κρίνετε ότι χρειάζονται.
Οι αγκινάρες αλά πολίτα τρώγονται τόσο ζεστές όσο και κρύες.
Σερβίρετε με φέτα και ψωμί!
Απολαύστε τις!