Τέλεια και πεντανόστιμη σούπα!
Υλικά
½ κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κύβος κότας ή λαχανικών
1½ καρότο κομμένο σε μεγάλους κύβους
1½ κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος, διαλύουμε τον ζωμό σε 1½ λίτρο νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 30΄-35΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, πολτοποιούμε τη σούπα, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε τη σούπα αμέσως γαρνίροντας με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος.