Πανεύκολες και πεντανόστιμες μίνι φλαουνίτσες για το Πάσχα!

Μύρισε Πάσχα …

Φτιάξτε μυρωδάτες μίνι φλαουνίτσες με τα παιδιά για το Πασχαλινό τραπέζι.

Υλικά για τη ζύμη:

1 δόση ζύμη ( μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη ζύμη )

Υλικά για τη γέμιση:

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

500 γρ. χαλλούμι ή συνδυασμός γραβιέρας, ή κεφαλογραβιέρας ή λαδοτύρι, τριμμένα
3 – 4 αυγά
3 κουταλιές ξερό δυόσμο

Ετοιμάστε τη γέμιση:

Εάν το μίξερ μας έχει εξάρτημα για τρίψιμο τυριών τα τρίβουμε εκεί.
Ανακατεύουμε τα τυριά και τον τριμμένο δυόσμο και προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά μέχρι όλο το τυρί να έχει απορροφήσει τα αυγά, ανάλογα με το μέγεθος των αυγών ίσως χρειαστείτε ακόμη ένα.

Ετοιμάζουμε τις φλαούνες.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

  1. Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη ή με τη μηχανή μέχρι το 4 νούμερο.
  2. Βάζουμε ένα πιατάκι από πάνω και το κόβουμε γύρω-γύρω γιαν να γίνονται ομοιόμορφες.
  3. Σε ένα πιάτο έχουμε βάλει σουσάμι και βάζουμε την πάνω μεριά ανάποδα μέσα στο σουσάμι (η κάτω μεριά επειδή έχει αλεύρι δεν θα κολλήσει το σουσάμι πάνω στο φύλλο).
  4. Τοποθετούμε 1 κουταλιά γέμιση και κλείνουμε δημιουργώντας ένα τρίγωνο ή τετράγωνο.
  5. Πατάμε τις μύτες με πιρούνι για να κολλήσουν.
  6. Κτυπάμε ένα αυγό και με ένα πινέλο αλείβουμε την κάθε φλαούνα.
  7. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.

Είναι μικρές και πεντανόστιμες!

No Comments Yet

Comments are closed