
Μύρισε Πάσχα …
Φτιάξτε μυρωδάτες μίνι φλαουνίτσες με τα παιδιά για το Πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά για τη ζύμη:
1 δόση ζύμη ( μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη ζύμη )
Υλικά για τη γέμιση:
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
500 γρ. χαλλούμι ή συνδυασμός γραβιέρας, ή κεφαλογραβιέρας ή λαδοτύρι, τριμμένα
3 – 4 αυγά
3 κουταλιές ξερό δυόσμο
Ετοιμάστε τη γέμιση:
Εάν το μίξερ μας έχει εξάρτημα για τρίψιμο τυριών τα τρίβουμε εκεί.
Ανακατεύουμε τα τυριά και τον τριμμένο δυόσμο και προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά μέχρι όλο το τυρί να έχει απορροφήσει τα αυγά, ανάλογα με το μέγεθος των αυγών ίσως χρειαστείτε ακόμη ένα.
Ετοιμάζουμε τις φλαούνες.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη ή με τη μηχανή μέχρι το 4 νούμερο.
- Βάζουμε ένα πιατάκι από πάνω και το κόβουμε γύρω-γύρω γιαν να γίνονται ομοιόμορφες.
- Σε ένα πιάτο έχουμε βάλει σουσάμι και βάζουμε την πάνω μεριά ανάποδα μέσα στο σουσάμι (η κάτω μεριά επειδή έχει αλεύρι δεν θα κολλήσει το σουσάμι πάνω στο φύλλο).
- Τοποθετούμε 1 κουταλιά γέμιση και κλείνουμε δημιουργώντας ένα τρίγωνο ή τετράγωνο.
- Πατάμε τις μύτες με πιρούνι για να κολλήσουν.
- Κτυπάμε ένα αυγό και με ένα πινέλο αλείβουμε την κάθε φλαούνα.
- Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.
Είναι μικρές και πεντανόστιμες!