Τα κεφτεδάκια της Μαμάς είναι κλασσική αξία.
Αυτά τα ζουμερά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα ντομάτας είναι απλά μοναδικά και ακαταμάχητα.
Μην περιμένετε, δοκιμάστε τα!
Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά:
- 25 γραμ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
- 400 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 salcice ψιλοκομμένα (χωριάτικα λουκάνικα Τοσκάνης)
- 100 γραμ. μαγειρεμένο ρύζι ή λιωμένη βραστή πατάτα
- 5 κ.σ πεκορίνο
- 3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκ.σκόρδο τριμμένη
- 2 φέτες ψωμί
- 2-3 κ.σ γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- χωριάτικο ψωμί σε φέτες για το σερβίρισμα
-
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γραμ. ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, πλένοντας πρώτα τα μανιτάρια porcini και καλύπτοντάς τα με ζεστό νερό. Αφήνουμε να μουλιάσουν για 15-20 λεπτά. Τα βγάζουμε από το νερό και τα ψιλοκόβουμε.
Τρίβουμε στο μπλέντερ το ψωμί σε ψίχουλα.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τον κιμά και προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα του κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε κεφτέδες στρογγυλούς και τους πανάρουμε σε αλεύρι ή πολέντα. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν για 4-5 λεπτά.
Τους ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει. Προσθέτουμε ντομάτες και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα να πυκνώσει και να δέσει. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε βασιλικό φρεσκοκομμένο και αλατοπίπερο.
Σερβίρετε με ρυζάκι!