
Αν νηστεύετε και θέλετε να φάτε κάτι διαφορετικό, είναι μια συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε στην κουζίνα σας, σαν ορεκτικό ή και συνοδευτικό.
ΥΛΙΚΑ –
250 γρ. αρακά
1 σκελίδα σκόρδο
¼ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. ξερό δυόσμο
2 κ.σ. ταχίνι
Αλάτι, πιπέρι
Φύλλα φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ –
Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, στραγγίζουμε και βάζουμε τον αρακά στο μίξερ.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, το δυόσμο, το ταχίνι και λίγο πιπέρι.
Τέλος, πολτοποιούμε το μείγμα και σερβίρουμε το με τα φύλλα του βασιλικού.
Συνοδεύεται με παξιμαδάκια ή ψητές αραβικές πίτες σε κομματάκια.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!