Υλικά
– Για τα cupcakes
120 γραμμάρια μαργαρίνη σε κύβους
120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Για το γλάσο και τη διακόσμηση
200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια ζαχαροπλαστικής
– Προαιρετικά για τη διακόσμηση
Tρούφα χρωματιστή
Κουφετάκια smarties
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ινδοκάρυδο σε διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Για τα cupcakes
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να «αφρατέψει». Στη συνέχεια, προσθέτετε τα αυγά, βάζετε τα υπόλοιπα και χτυπάtε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Βουτυρώνετε τις φόρμες για τα cupcakes, τις βάζετε σε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζετε με το μείγμα κατά τα 2/3. Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα cupcakes να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα τοποθετείτε ένα- ένα στη σχάρα.
Για το γλάσο
Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε σταδιακά μέσα την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις ενσωματωθούν και τα δυο φλιτζάνια, προσθέτετε λίγο γάλα για να γίνει πιο «βελούδινη» η κρέμα. Αν θέλετε να χρωματίσετε το γλάσο με παραπάνω από ένα χρώμα, το μοιράζετε σε μπολάκια και προσθέτετε εκεί το κάθε χρώμα από αυτά.
Βάζετε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνετε πάνω στα cupcakes που έχουν κρυώσει, με ένα μαχαιράκι για το βούτυρο, Προσπαθώντας να σχηματίσετε τα… χαρακτηριστικά του Άγιου Βασίλη. Στολίζετε με κουφετάκια ή καραμέλες, ζαχαρωτά και ζελεδάκια.