Αν συνηθίζεις να κάνεις επιδρομή στην κουζίνα για τσιμπολόγημα, σου έχουμε τη συνταγή για το ιδανικό σνακ: τσιπς καρότου.
Ψημένα στον φούρνο και όχι τηγανισμένα, τα τραγανά τσιπς καρότου αποτελούν μία πολύ πιο υγιεινή επιλογή από αυτά της πατάτας.
Τα καρότα δεν αποτελούν μόνο καλή πηγή των βιταμινών A και C καθώς και φυτικών ινών, αλλά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου και επίσης να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μία μερίδα περιέχει μόλις 79 θερμίδες και προσφέρει 4,1 γραμμάρια φυτικών ινών.
Υλικά
2 μεγάλα καρότα
1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Πλύνε και ξεφλούδισε τα καρότα.
Κόψε τα καρότα σε πολύ λεπτές φέτες (ελαφρώς διαγώνια)
Βάλε τα καρότα σε ένα μπολ και ρίξε το λάδι και το αλάτι. Ανακάτεψέ τα καλά.
Άπλωσέ τα σε ταψί στο οποίο έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήστα για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά. Πρόσεχέ τα ειδικότερα στο τέλος αφού μπορούν να καούν εύκολα.