Cake pops με βασιλόπιτα

Περίσσεψε βασιλόπιτα;

Κανένα πρόβλημα! Μετατρέψτε την σε υπέροχα cake pops που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

500 γρ. κέικ – βασιλόπιτα
100 γρ. τριμμένη σοκολάτα
½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
50 ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. τσαγιού λικέρ βύσσινο
½ φλιτζ. καρύδια ή φουντούκια (χοντροκοπανισμένα)
Kουβερτούρα λευκή ή μαύρη, σκόνη κακάο, τρούφα πολύχρωμη ή μαύρη, ζάχαρη χρωματιστή κ.ο.κ.

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε το κέικ σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Έπειτα, ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με το κέικ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ποτό και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Φτιάχνουμε μικρά τρουφάκια και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20′ περίπου να σφίξει το μίγμα.
Όταν κρυώσουν, τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε και πάλι στη λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Εναλλακτικά, τα πασπαλίζουμε με τρούφα, κακάο ή χρωματιστή ζάχαρη.

πηγή: queen.gr
No Comments Yet

Comments are closed