
Τρώει ψάρι το παιδί σας;
Είστε τυχεροί, γιατί στα περισσότερα πιτσιρίκια δεν αρέσει.
Πολλά παιδιά μισούν το ψάρι και δεν θέλουν ούτε καν να το μυρίσουν!
Ο μόνος τρόπος για να καταφέρετε να δοκιμάσει το ψάρι αν το απεχθάνεται είναι να αλλάξετε τον τρόπο που το μαγειρεύετε.
Δείτε πώς να φτιάξετε το πιο τέλειο μπέργκερ ψαριού!
Τι θα χρειαστείτε – Υλικά για 3 μπιφτέκια:
400 γραμμάρια λευκού ψαριού φιλεταρισμένα (η πέρκα ή ο μπακαλιάρος είναι καλές επιλογές)
5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
3 ψωμάκια για μπέργκερ
Τι πρέπει να κάνετε:
Κόψτε το ψάρι και βάλτε το στο μούλτι στη μέτρια δύναμη.
Έπειτα, προσθέστε τον βασιλικό, την κάππαρη, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
Όταν τα υλικά αναμιχθούν, πιέστε το μίγμα με τα χέρια σας έτσι ώστε να φύγουν τα υγρά και το νερό και σχηματίστε 3 μπέργκερ ίσου μεγέθους.
Αν έχετε χρόνο, αφήστε τα να «δέσουν» για λίγο.
Στη συνέχεια, βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και πασπαλίστε τα μπέργκερ με αλεύρι.
Αφήστε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά σε κάθε μεριά- θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν ροδίσουν. Μόλις ετοιμαστούν, στρώστε λίγο χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο και αφήστε τα burger για λίγο εκεί έτσι ώστε να απομακρυνθεί το λάδι που περισσεύει.
Κόψτε ένα ψωμάκι για μπέργκερ στη μέση, βάλτε μέσα το μπιφτέκι και σερβίρετε στο παιδί ένα πεντανόστιμο μπέργκερ ψαριού.
Το παιδάκι σας θα το λατρέψει!