Σμυρναίικα Σουτζουκάκια της γιαγιάς Γεωργίας

Η αγαπημένη μου συνταγή από την γιαγιά μου Γεωργία.
Δοκιμάστε την….
Σμυρναίικα Σουτζουκάκια!

Χρόνος: 40 λεπτά

Υλικά:

  • 1 κιλό ανάμεικτο κιμά
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1,5 κούπες φρυγανιά τριμμένη ή μισό ψωμί μουλιασμένο στο νερό
  • 3 αυγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι
  • σάλτσα ντομάτας
  • ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, τα αυγά, το σκόρδο πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο μαζί με λίγο πιπέρι και αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά, μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί πλάθουμε σε ελαφρώς μακρόστενο σχήμα.

Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του κιμά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι την σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.
Αφήνουμε τα σουτζουκάκια για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά να βράσουν καλά. Σερβίρονται με ρύζι.

No Comments Yet

Comments are closed