Νόστιμα brownies με αβοκάντο χωρίς μίξερ

Ένα επιδόρπιο σε χαμηλές θερμίδες που πρέπει να δοκιμάσετε.

Σήμερα φοράμε την ποδιά μας και με την βοήθεια των μικρών παιδιών, φτιάχνουμε brownies με αβοκάντο τα οποία είναι πολύ νόστιμα και χαμηλά σε θερμίδες.

Υλικά:

  • 1 αβοκάντο, ώριμο
  • 80 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 20 γρ. κακάο
  • 100 γρ. στέβια, σε σκόνη
  • 40 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 20 γρ. κουβερτούρα, ξύσμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20×25 εκ. και κακαοβουτυρώνουμε.
  3. Kαθαρίζουμε και πολτοποιούμε ένα αβοκάντο με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
  4. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα χειρός το αβοκάντο με την λιωμένη σοκολάτα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη στέβια, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  6. Ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με το αβοκάντο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και με μία σπάτουλα σιλικόνης το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια.
  10. Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξύσμα σοκολάτας.

Πηγή: akispetretzikis.com

No Comments Yet

Comments are closed