Είναι μια δική μου αγαπημένη νηστίσιμη επιλογή για μεσημέρι, αλλά και για βράδυ, για εσάς που θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ και νόστιμο!
ΥΛΙΚΑ –
χταποδάκι ( όσο θέλετε)
1 πιπεριά πράσινη
πατάτες μικρές ( όσες θέλετε)
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
ελιές χωρίς κουκούτσι – MANI BLAUEL – ( Εταιρεία Gourmet grocery CY)
μαϊντανό
άνηθο
1 φύλλο δάφνης
φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι
Για το dressing –
ελαιόλαδο MANI BLAUEL ( επιλογή τριών αρωμάτων) – ( Εταιρεία Gourmet grocery CY)
κάππαρη – ( όσο θέλουμε )
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ –
Ζεσταίνουμε καλά μια αντικολλητική κατσαρόλα και βάζουμε το χταπόδι με λίγο αλάτι.
Το αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
Περιχύνουμε με το κρασί και λίγο νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά.
Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση.
Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Με ένα σύρμα, χτυπάμε σε ένα μπολ τα υλικά για τo dressing – Eλαιόλαδο MANI BLAUEL, κάππαρη και πιπέρι.
Βάζουμε τις κομμένες σε κύβους πατάτες σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το χταπόδι ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τις ελιές MANI BLAUEL ψιλοκομμένες, την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, το μαϊντανό και τον άνηθο επίσης ψιλοκομμένα και περιχύνουμε με το dressing.
Τέλος, πασπαλίζουμε λίγο πιπέρι.
TIP –
Προτείνω να την σερβίρετε με ζεστό χωριάτικο κουλούρ!
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!
Το ελαιόλαδο και τις ελιές MANI BLAUEL μπορείτε να τις βρείτε πιο κάτω:
Gourmet Grocery Cy
info@gourmetgrocerycy.com
Τηλ.22 480712
173 Giannou Kranidioti str., Latsia
Nicosia, Cyprus