Μια πεντανόστιμη τούρτα για αυτούς που τους αρέσουν τα αμύγδαλα!
Λίγα μυστικά ακόμα:
Στην κρέμα γέμισης ή αλλιώς πατισερί, προσθέτουμε αν θέλουμε και μία κουταλιά της σούπας μαργαρίνη.
Υλικά
Παντεσπάνι
7 ασπράδια
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα
3 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
Κρέμα
4 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι και 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουερ
2-3 κρόκους
2-2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουτί μόρφατ
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Βήματα
Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε απαλά.
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το αλεύρι και το μπέικιν.
Παίρνετε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα και το ρίχνετε στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά.
Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένο και ελαφρώς αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 40 με 45 λεπτά.
Αφού κρυώσει λίγο, το κόβουμε στη μέση.
Χτυπάτε στο μίξερ, την μόρφατ με την άχνη και την βανίλια σε σαντιγύ.
Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπωλ, βάζετε το αλεύρι, το κορν φλάουερ και τους κροκους ελαφρά χτυπημένους. Ρίχνετε το ένα φλιτζάνι γάλα και ανακατεύετε να διαλυθούν.
Το υπόλοιπο γάλα το βάζετε σε μία κατσαρόλα να βράσει και ρίχνετε τα υλικά του μπωλ, ανακατεύοντας με σύρμα για να μην σβωλιάσουν, ώσπου να πήξει η κρέμα.
Την αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας από τη σαντιγύ που ετοιμάσαμε με την μορφατ.
Αυτή η κρέμα μπαίνει στη μέση και από πάνω βάζετε τη σαντιγύ και ρίχνετε λίγο τριμμένο αμύγδαλο.
cookpad.com