Αγαπημένο μικρών και μεγάλων!
Αφράτο και πεντανόστιμο, είναι ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι αλλά και ενα γλυκάκι για τα παιδιά, για το πρωινό τους ή ως σνακ στο σχολείο.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για μία φόρμα 26εκ.:
400 γρ. Αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
340 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
250 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 Αυγά
180 ml Γάλα ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
100 ml Χυμό λεμόνι
½ κ.γ. Αλάτι
2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
1 1/2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
50 ml. χυμό λεμόνι
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό large, ελαφρώς χτυπημένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 26 εκ.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ιδανικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα κάθε φορά προσέχοντας να ομογενοποιήθουν πριν ρίξουμε το επόμενο. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού και το γάλα ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές. Το μείγμα μας σε αυτό το σημείο θα μοιάζει σαν κομμένο αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε γι’ αυτό.
Τέλος αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ στα μισά προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιήθει.
7Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό.
giorgostsoulis.com