Επειδή μόνο η γιαγιά μας η καλή φτιάχνει τους πιο φουσκωτούς και γευστικούς λουκουμάδες μαγεύοντας κάθε παιδί και κάθε ενήλικα στον πλανήτη αυτό, έτσι όλοι θέλουν να γευτούν αυτό τον γλυκό πειρασμό και να νιώσουν στον ουρανίσκο τους τητραγανή μελένια ζύμη πασπαλισμένη με καρύδι. Γι’ αυτό, μην χάνετε καιρό. Δεν έχετε παρά να εκτελέσετε τα βήματα της ακόλουθης συνταγής! Είστε έτοιμοι να μάθετε την τέχνη της γιαγιάς;
Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 φλιτζάνια νερό χλιαρό
- 30 γρ. μαγιά νωπή
- 1 κουταλάκι αλάτι
- λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
- Για το γαρνίρισμα: κανέλα, καρύδια, μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι από το χλιαρό νερό.
- Έπειτα βάζουμε στο μπολ με τη μαγιά 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά, για να φουσκώσει.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε διαρκώς, έως ότου γίνουν χυλός.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια, γεμίζουμε τη χούφτα μας με χυλό, την πιέζουμε και καθώς βγαίνει ο χυλός από το πάνω μέρος της χούφτας, κόβουμε μια μικρή κοφτή κουταλιά στην άκρη δηλαδή, βρεγμένο με νερό και ρίχνουμε με προσοχή τον χυλό στο καυτό λάδι.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία γρήγορα για να τηγανίσουμε αρκετούς λουκουμάδες μαζί, αλλά και για να μην καεί το λάδι γυρνώντας τους με μία τρυπητή κουτάλα,ώστε να χρυσίσουν ομοιόμορφα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Βάζουμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτίκουζίνας, για να στραγγίσει το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα με μέλι, κανέλα και χοντροκομμένα καρύδια και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να απορροφήσουν το μέλι.
flowmagazine.gr