Τι κάνουμε όταν το μωρό μας δεν σταματά να κλαίει!

Ένα νεογέννητο κλαίει κατά μέσο όρο τρεις ώρες την ημέρα. Και είναι εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατον να ξέρεις κάθε φορά τον λόγο. Πεινάει; Διψάει; Πονάει κάπου; Νιώθει ανασφάλεια; Θέλει άλλαγμα; Δες παρακάτω τρόπους για να το ησυχάσεις. Υπομονή… Οι πρώτοι μήνες είναι δύσκολοι.

Το απαλό κουβερτάκι

Κι εσύ δεν νιώθεις ήρεμα και ήσυχα όταν τυλίγεσαι μέσα σε ένα απαλό κουβερτάκι; Αν ο καιρός το επιτρέπει –από εδώ και πέρα σίγουρα- τύλιξε το μωρό σου μέσα σε ένα απαλό κουβερτάκι και πάρε το αγκαλιά. Με αυτόν τον τρόπο νιώθει την ίδια ζεστασιά και ασφάλεια με εκείνη που ένιωθε πριν γεννηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αφήσεις τυλιγμένο μέσα στην κούνια. Θα αγχωθεί αφού οι κινήσεις του θα είναι περιορισμένες, θα νιώσει εγκλωβισμένο και θα τρομοκρατηθεί.

Οι καθησυχαστικοί ήχοι

Κάνε αυτό το χαρακτηριστικό «Σσσσσς» που σε συνδυασμό με μια ελαφριά κίνηση μπορεί να το ηρεμήσει ή ακόμη και να το αποκοιμήσει.

Λευκός θόρυβος

Λευκός θόρυβος μπορεί να είναι ο θόρυβος του απορροφητήρα ή της ηλεκτρικής σκούπας. Τέτοιοι θόρυβοι υπάρχουν ηχογραφημένοι και μπορείς να τους βρεις ελεύθερα στο Διαδίκτυο. Βάλε να παίξει ένα τέτοιος ήχος και θα δεις πως σχεδόν αμέσως θα σταματήσει το κλάμα. Τους θυμίζει ό,τι άκουγαν ενώ βρίσκονταν μέσα στη μήτρα.

Κλείσε ή χαμήλωσε τα φώτα

Το δυνατό φως είτε είναι το φως της μέρας είτε τα αναμμένα φώτα στο δωμάτιο όπου βρίσκεται το μωρό, είναι δυνατόν να το αναστατώνουν. Χαμήλωσέ τα ή σβήσε τα τελείως και άφησέ το να χαλαρώσει.

Μια βόλτα με το αυτοκίνητο

Πολλά μωρά νανουρίζονται και ξεχνιούνται στο αυτοκίνητο. Μια διαδρομή μακριά από κίνηση και δυνατά κορναρίσματα με το μωρό ασφαλές μέσα στο παιδικό κάθισμα, μπορεί να είναι μια ακόμα λύση για το κλάμα.

No Comments Yet

Comments are closed