10 τρόφιμα που ΔΕΝ πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο

Όλοι ξέρουμε πως στο ψυγείο διατηρούμε πολλά από τα τρόφιμα μας για να παραμένουν φρέσκα.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείτε στο ψυγείο καθώς έτσι θα χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά τους, τη γεύση τους ή μπορεί να αλλοιωθούν και να κάνουν κακό στην υγεία μας. Τα τρόφιμα αυτά είναι:

– Ντομάτες
Οι ντομάτες χάνουν την γεύση τους και την ποιότητα τους σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν μια ντομάτα μπει στο ψυγείο, αλλοιώνεται η συνοχή της, κυρίως στα τοιχώματά της με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ευχάριστη όταν την τρώμε.

– Κρεμμύδια
Μην αποθηκεύετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο, αφού εντός ψυγείου ευνοείται η μούχλα. Καλό είναι να αποθηκεύονται σε ένα ανοικτό δοχείο σε σκοτεινό, ξηρό μέρος.

– Σκόρδα
Η υγρασία του ψυγείου θα ευνοήσει την βλάστηση των σκόρδων σας, ενώ ταυτόχρονα το ψυγείο σας θα μυρίζει άσχημα.

– Καφές
Ίσως έχετε ακούσει πως είναι καλύτερα να διατηρείτε τον καφέ στο ψυγείο αλλά αυτό είναι εντελώς λάθος. Το ψυγείο έχει υγρασία η οποία μεταφέρεται στον καφέ και αλλοιώνει τη γεύση του. Επίσης, η εναλλαγή θερμοκρασίας που συμβαίνει κάθε φορά που βγάζετε το δοχείο από ψυγείο μειώνει πολύ την ποιότητα του.

– Πατάτες/Γλυκοπατάτες
Η διατήρηση στο ψυγείο αλλοιώνει τη γεύση όλων των ειδών πατάτας. Επίσης θερμοκρασίες κάτω από 7 °C μετατρέπουν το άμυλο σε ζάχαρη κάτι που προκαλεί στις πατάτες μια σκούρα όψη όταν αυτές μαγειρεύονται.

– Ζεστό φαγητό
Ποτέ δεν πρέπει να βάζετε το φαγητό στο ψυγείο όταν αυτό είναι ακόμη ζεστό. Πρέπει να περιμένετε μέχρι να κρυώσει εντελώς και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το αποθηκεύσετε αμέσως στο ψυγείο, λόγω αυξημένης θερμοκρασίας, ευνοείται η ανάπτυξη μικροβίων.

– Μπανάνες
Η ψύξη επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης της μπανάνας, έτσι αν την τοποθετήσετε στο ψυγείο θα χαλάσει πολύ σύντομα.

– Μπαχαρικά
Η υγρασία και το κρύο καταστρέφει τις γεύσεις τους και τα αρώματά τους.

– Μέλι
Η ψύξη δεν θα χαλάσει το μέλι αλλά θα το κάνει να κρυσταλλώσει με αποτέλεσμα να γίνει συμπαγές και να είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσουμε.

– Έλαια
Όταν τα λάδια τοποθετούνται στο ψυγείο γίνονται πυκνά και θολά. Αλλάζει η συνοχή τους, εξασθενεί η γεύση τους και χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά.

No Comments Yet

Comments are closed