Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε το έτερον ήμισυ με ένα ρομαντικό δείπνο που θα έχετε μαγειρέψει εσείς, ο πρίγκιπας William σας έχει τη λύση!
Ο Βρετανός γαλαζοαίματος μοιράστηκε επιτέλους τη συνταγή που έφτιαξε στην Kate Middleton για να την κερδίσει όταν ακόμα πήγαιναν στο πανεπιστήμιο του St. Andrews και η οποία συμπεριλήφθηκε σε ένα βιβλίο με 120 συνταγές διακεκριμένων σεφ και celebrities για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του βρετανικού, φιλανθρωπικού σωματείου The Passage.
Η ίδια η Δούκισσα του Cambridge, παραδέχτηκε πέρυσι ότι ο καλός της ακολουθώντας το σοφό ρητό που λέει ότι «ο έρως περνά πρώτα από το στομάχι» της μαγείρεψε σε ένα από τα πρώτα τους ραντεβού μία θεσπέσια μακαρονάδα με σάλτσα μπολονέζ για να την εντυπωσιάσει με τις μαγειρικές του ικανότητες.
Έχουμε και λέμε:
Υλικά για τέσσερα άτομα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
30g βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, καλά ψιλοκομμένο
2 σέλινο ψιλοκομμένα
350γρ άριστης ποιότητας άπαχο βόειο κρέας
250 ml ξηρό, λευκό κρασί
120ml γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένη
1 κονσέρβα 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πουρέ ντομάτας
250 γραμμάρια μακαρόνια ή μπουκατίνι
50γρ παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε τη σάλτσα ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε το καρότο και το σέλινο και μαγειρεύετε για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας.
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να «σπάσετε» τον κιμά και προσθέστε τον στο τηγάνι, ανακατεύοντάς τα όλα. Μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ αλλά μην το αφήσετε να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, κλείστε τη φωτιά και ανακατέψτε το γάλα και το μοσχοκάρυδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το γάλα.
Ανακατέψτε τις ντομάτες και τον πουρέ και στη συνέχεια βάλτε το αλατοπίπερο. Σιγοβράστε πολύ, πολύ απαλά, ακάλυπτα, για περίπου τρεις ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν η σάλτσα σας είναι έτοιμη, ρίξτε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι να βράσει και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο νερό, ανακατέψτε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι και βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίστε καλά. Χωρίστε τα ζυμαρικά σε τέσσερα μπολ και προσθέστε την καυτή σάλτσα σε κάθε μερίδα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε την παρμεζάνα σε ένα μικρό πιάτο.
Πηγή: znews.gr