Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο όμορφο κέικ με καρδούλες στο εσωτερικό στη συνταγή που ακολουθεί!
Υλικά
Για την καρδιά:
- 125 γρ. μαργαρίνη, μαλακή
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 μεσαία αυγά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το κέικ σοκολάτας:
- 115 γρ. μαργαρίνη
- 115 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 μεσαία αυγά, χτυπημένα
- 1 κ.γλ. βανίλια
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. κακάο σε σκόνη
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για τη διακόσμηση:
- 75 γρ. κουβερτούρα
- 40 γρ. ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Για να κάνουμε το κέντρο της καρδιάς, βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπολ με τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά μαζί. Χτυπάμε ελαφρά για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αναμιγνύουμε με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 5′ λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα για να κρυώσει εντελώς. Κόβουμε το κρύο πια, κέικ σε 7 φέτες. Χρησιμοποιώντας μία κουπάτ σε σχήμα καρδιάς (7,5 εκ. περίπου), κόβουμε μία καρδιά από κάθε φέτα. Τοποθετούμε τις καρδιές σε ένα δίσκο με στρωμμένη λαδόκολλα και τις παγώνουμε για 30 λεπτά.
Για το κέικ σοκολάτας, πλένουμε και βουτυρώνουμε την ίδια φόρμα ψησίματος. Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπολ με την άχνη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά μαζί. Στη συνέχεια, χτυπάμε ελαφρά για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του σοκολατένιου κέικ στη φόρμα. Βάζουμε τις καρδιές σε όρθια θέση στην φόρμα, τη μία πίσω από την άλλη, έτσι ώστε να στηρίζονται όρθιες στην φόρμα. Προσεκτικά με ένα κουτάλι, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του σοκολατένιου κέικ πάνω από τις καρδιές. Οι καρδιές πρέπει να είναι καλά καλυμμένες ώστε να δημιουργηθεί όταν την κόψουμε το εφέ της καρδιάς. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από την φόρμα.
Ολοκληρώνουμε με το γαρνίρισμα του κέικ και τη σως σοκολάτας. Σπάμε τη κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν τα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα. Βάζουμε το κέικ πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με την πηχτή πλέον σοκολάτα, χτυπώντας το ελαφρά για να πάει παντού. Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά στην ίδια θέση και αργότερα το μεταφέρουμε σε δίσκο σερβιρίσματος.
Το κέικ μας είναι έτοιμο να κοπεί και να κλέψει την παράσταση με την έκπληξη που επιφυλάσσει! Για σταθερό φινίρισμα, βάζουμε το κέικ στην κατάψυξη για 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
mamapeinao.gr