Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά που υπάρχουν. Είναι η πιο γρήγορη και αγαπημένη μου επιλογή σε γλυκό που υπάρχει. Όμως έχει τα μυστικά του …
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό τον μυρωδάτο χαλβά και δεν θα μετανοιώσετε!
Συστατικά
- 5 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι
- 2 κουταλιές ανθόνερο
- λίγη μαστίχα
- λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα
- λίγο τριαντάφυλλο σιρόπι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη για λίγο στην φωτιά. Μετά βάζουμε το σιμιγδάλι, το ανθόνερο και λίγη μαστίχα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα. (Μαστίχα βάζουμε περίπου 1/4 του κουταλιού εξαρτάται πόσο μυρωδάτη την θέλουμε).
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά παίρνουμε μία φόρμα με τρύπα στην μέση και βάζουμε το μισό μείγμα μέσα και στο άλλο μισό βάζουμε λίγο τριαντάφυλλο μέχρι να γίνει ένα ωραίο ροζ χρώμα.
- Το βάζουμε πάνω από το άσπρο μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει!
- Όταν το σερβίρουμε βάζουμε ασπρισμένα αμύγδαλα από πάνω!
- Διατηρείται στο ψυγείο!
Καλή επιτυχία κορίτσια!