Το πιο εύκολο κέικ λεμονιού

Μια πανεύκολη συνταγή για μυρωδάτο, νόστιμο και λαχταριστό κεικ που θα λατρέψετε!

Υλικά

  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 280γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2,5 κ.γ μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 στον αέρα
  2. Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ
  3. Χτυπήστε με το μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αν δεν έχετε μίξερ μπορείτε να ανακατέψετε το μείγμα με μια κουτάλα για 5-6 λεπτά
  4. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα κεικ
  5. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 30-40 λεπτά, δοκιμάστε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν αυτό βγει καθαρό, είναι έτοιμο!

Προαιρετικά: Ανακατέψτε το χυμό ενός λεμονιού με 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη και περιχύσετε το κέικ ενώ αυτό είναι ζεστό ώστε να απορροφήσει όσο χρειαστεί και το υπόλοιπο να μείνει από πάνω ως γλάσο.

 

No Comments Yet

Comments are closed