Μια πανεύκολη συνταγή για μυρωδάτο, νόστιμο και λαχταριστό κεικ που θα λατρέψετε!
Υλικά
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 280γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- χυμό 1 λεμονιού
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2,5 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 στον αέρα
- Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ
- Χτυπήστε με το μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αν δεν έχετε μίξερ μπορείτε να ανακατέψετε το μείγμα με μια κουτάλα για 5-6 λεπτά
- Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα κεικ
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 30-40 λεπτά, δοκιμάστε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν αυτό βγει καθαρό, είναι έτοιμο!
Προαιρετικά: Ανακατέψτε το χυμό ενός λεμονιού με 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη και περιχύσετε το κέικ ενώ αυτό είναι ζεστό ώστε να απορροφήσει όσο χρειαστεί και το υπόλοιπο να μείνει από πάνω ως γλάσο.