Δίαιτα μετά το Πάσχα … με το σωστό τρόπο!

Πώς μπορείτε να χάσετε τα κιλά του Πάσχα;

Πολλοί ήταν εκείνοι, που περίμεναν πως και πως την Κυριακή του Πάσχα για να «τιμήσουν» το αρνί χωρίς ενοχές, ωστόσο, άλλοι τόσοι είναι εκείνοι, που ψάχνουν μια άμεση δίαιτα προκειμένου να χάσουν τις θερμίδες και τα κιλά, που «με τόσο κόπο» απέκτησαν.

Και επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει, μια εύκολη και αποτελεσματική δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες είναι το κλειδί, που θα βοηθήσει να βρείτε την άλλοτε καλή σας φόρμα, χάνοντας τα κιλά του Πάσχα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ :

Δευτέρα Πρωινό: 1 φλιτζ. γάλα 2%, ½ φλιτζ. δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης Σνακ: 1 πορτοκάλι Μεσημεριανό: 1 φιλέτο ψάρι ψητό με λεμόνι (150 γραμμ.), χόρτα ή μπρόκολο βραστό ή λαχανικά της επιλογής σας (κολοκύθια, καρότα, σέλινο) με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης Σνακ: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% με 1 κ.γ. μέλι ή γλυκό κουταλιού Βραδινό:1 αραβική πίτα (60 γραμμ.), 1 φέτα γαλοπούλα, 1 φέτα τυρί χαμηλό σε λιπαρά και λαχανικά και 1 μήλο

Τρίτη Πρωινό: 1 κουλούρι πολύσπορο ή Θεσσαλονίκης Σνακ: 1 μήλο Μεσημεριανό:1 ½ φλιτζ. μακαρόνια με κιμά (για τη σάλτσα: φρέσκια ντομάτα, μυρωδικά, 1 κ.σ. ελαιόλαδο), σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο Σνακ: 1 χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς με 3-4 αποξηραμένα φρούτα Βραδινό: Φρουτοσαλάτα με 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%, 2 φρούτα ψιλοκομμένα, 1 κ.γ. μέλι

Τετάρτη Πρωινό: Τοστ με 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών, 1 φέτα γαλοπούλα Σνακ: 1 μπάρα δημητριακών Μεσημεριανό: 1 μερίδα όσπρια (φακές, φασόλια ή ρεβίθια) μαγειρεμένα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο ανά μερίδα, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης (30 γραμμ.), 2 κομμάτια τυρί χαμηλών λιπαρών στο μέγεθος σπιρτόκουτου (60 γραμμ.) Σνακ: 2 φρυγανιές σίκαλης με λίγη μαργαρίνη και μαρμελάδα ή μέλι Βραδινό: Κρητική σαλάτα με 1 μεγάλο κρίθινο παξιμάδι (40 γραμμ.), 2 ντομάτες, πιπεριές, αγγούρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίγανη, 5 ελιές, 1 κομμάτι τυρί στο μέγεθος σπιρτόκουτου (30 γραμμ.)

ΠέμπτηΠρωινό: 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, 3 φρυγανιές σίκαλης ή 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης (30 γραμμ.) με λίγη μαργαρίνη και μαρμελάδα ή μέλι Σνακ: 1 αχλάδι Μεσημεριανό: 1 φιλέτο κοτόπουλο ψητό χωρίς πέτσα (120 γραμμ.), σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης (30 γραμμ.) ή 4 κομμάτια πατάτες φούρνου Σνακ: 1 μπάρα δημητριακών με σοκολάτα Βραδινό: 1 αυγό βραστό, σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 φρυγανιές σίκαλης

Δίαιτα

Παρασκευή Πρωινό: 1 φλιτζ. γάλα 2%, ½ φλιτζ. δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης Σνακ: 1 μήλο Μεσημεριανό: 1 μερίδα φασολάκια λαδερά (1 κ.σ. ελαιόλαδο), 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης (30 γραμμ.), 2 κομμάτια τυρί χαμηλών λιπαρών στο μέγεθος σπιρτόκουτου (60 γραμμ.)Σνακ: 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι ή 2 μήλα Βραδινό: 2 καλαμάκια κοτόπουλο, ½ πίτα αλάδωτη, 1 ντομάτα (χωρίς ελαιόλαδο)

Σάββατο Πρωινό: Τοστ με 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών, 1 φέτα γαλοπούλα Σνακ: 1 μπάρα δημητριακών Μεσημεριανό: Τονοσαλάτα με μαρούλι, καρότο τριμμένο, αγγούρι, ντομάτα, σος (60 γραμμ. τόνο σε νερό, ½ κεσεδάκι γιαούρτι 2%, 1 κ.γ. μαγιονέζα, ½ κ.γ. μουστάρδα), 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης (30 γραμμ.) Σνακ: 1 κομμάτι σοκολάτα (30 γραμμ.) Βραδινό: Ελεύθερο γεύμα (με ψητά και σαλάτα)

Κυριακή Πρωινό: 1 κουλούρι πολύσπορο ή Θεσσαλονίκης Σνακ: 1 πορτοκάλι Μεσημεριανό: 1 φιλέτο μοσχαρίσιο ψητό ή χοιρινό ψαρονέφρι (120 γραμμ.), σαλάτα εποχής με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης (30 γραμμ.) Σνακ: 2 κριτσίνια πολύσπορα με 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών Βραδινό: Τοστ με 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών, 1 φέτα γαλοπούλα, 1 φρούτο

– Ελέγχετε το βάρος σας μια φορά την εβδομάδα, την ίδια πάντα ώρα με ελαφρύ ρουχισμό και με άδειο στομάχι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί μόλις έχουμε ξυπνήσει.
– Συνδυάστε τη δίαιτα με μεσαίας έως έντονης σωματικής δραστηριότητα τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά.

TIPS!

Να πίνεις τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό ημερησίως.
Να αποφεύγεις να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού αμέσως μετά το φαγητό.
Να μασάς αργά την τροφή και να ξεκινάς πάντα από την σαλάτα.
Να αποφεύγεις το πολύ αλάτι.
Να προσέχεις τις ποσότητες των γευμάτων.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

No Comments Yet

Comments are closed