Πατατόσουπα με μπρόκολο και cheddar
Τις τελευταίες μέρες το σκηνικό του καιρού έχει γίνει άκρως χειμωνιάτικο και όπως κι εσύ έτσι κι εμείς, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πως αυτή τη στιγμή θα θέλαμε να χουχουλιάζουμε στο σπίτι μας κάτω από μια κουβέρτα αγκαλιά με μια ζεστή σούπα!
Ετοιμάστε την δική μου αγαπημένη συνταγή με την πιο νόστιμη και γευστική πατατόσουπα με μπρόκολο και cheddar.
ΥΛΙΚΑ :
1 κ.σ βούτυρο
1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεγάλες λευκές πατάτες, σε κύβους (περίπου 4 φλιτζάνια)
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 φλιτζάνια μπρόκολο (τα άνθη μόνο)
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
3 φλιτζάνια τσαγιού τυρί cheddar τριμμένο
2 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάλε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μαγείρεψε το για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά. Πρόσθεσε τις πατάτες, το ζωμό κοτόπουλου και το αλάτι και άφησε το να βράσει. Στη συνέχεια, μείωσε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να σιγοβράσει και μαγείρεψε τις πατάτες για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι.
Έπειτα βάλε στο μπλέντερ τις πατάτες και τον ζωμό και ανακάτεψε τις μέχρι να λιώσουν όσο εσύ θες (είναι ωραίο να αφήσεις μερικά κομμάτια πατάτας μέσα). Πρόσθεσε το μπρόκολο και το γάλα και αφήστε το να βράσει. Μείωσε τη φωτιά και άφησε το μαγειρευτεί για 5-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το μπρόκολο.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί με το αλεύρι και πρόσθεσε στη σούπα 1 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει Ρίξε αλάτι και πιπέρι για γεύση και είναι έτοιμη.