Θα συνοδεύσει υπέροχα κάθε πιάτο!
Yλικά
1 1/2 φλ.τσ. ρύζι μπασμάτι
3/4 φλ.τσ. σπόροι ροδιού
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 σκ. σκόρδου λιωμένη
2 1/2 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
9-10 κλωστές σαφράν
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Όταν κάψουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να μυρίζει ελαφρώς.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ζωμό, προσθέτοντας το σαφράν. Έπειτα βάζουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, για δύο περίπου λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο μέχρι να πιει τα υγρά, για περίπου 16′.
Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, σπόρους ροδιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, αφού πασπαλίσουμε με τον μαϊντανό.