Σας βρήκαμε το πιο νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο για το γιορτινό σας γεύμα.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά
50 γρ. καπνιστή πάπρικα
10 γρ. μπούκοβο σε σκόνη
10 γρ. μπαχάρι τριμμένο
1 κύβο ζωμό κότας
10 γρ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
60 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι
1 κιλό πικάνια μόσχου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C στον αέρα.
Παράλληλα, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο, το μπαχάρι, τον ζωμό, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Περιχύνουμε την πικάνια (προέρχεται από το κιλότο -το τμήμα της λεκάνης του μοσχαριού) με το μείγμα και μαρινάρουμε για μια ώρα.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και τοποθετούμε την πικάνια, από την πλευρά του λίπους για περίπου 20′.
Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί και από τις υπόλοιπες μεριές για ένα λεπτό ακόμα.
Έπειτα τοποθετούμε την πικάνια πάνω σε μία σχάρα, με ένα ταψί από κάτω, με το λίπος προς τα επάνω και την βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας μας να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά. Σερβίρουμε σε λεπτά κομμάτια.