Φλαούνες light με αναρή · από την διατροφολόγο μας Γεωργία Παπαλλή

Φλαούνες light με αναρή

Υλικά για 15 φλαούνες μεσαίου μεγέθους

Γέμιση:

  • 500 γραμμάρια αναρή αλατισμένη
  • 500 γραμμάρια αναρή ανάλατη
  • 250 γραμμάρια cottage cheese
  • 1 αυγό
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1 κουταλάκι γλυκού φυστικέλαιο
  • Μαστίχα
  • Μέχλεπι
  • Κανέλα
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας σιμιγδάλι
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλάκια baking powder

Ζύμη:

  • 3 φλιτζάνια αλέυρι άσπρο κανονικό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο
  • 2 κουταλάκια γλυκού baking powder
  • Μαστίχα
  • Μέχλεπι
  • 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
  • Νερό (όσο χρειαστεί)

Για την επάλειψη: 1 αυγό και ελάχιστο σησάμι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα 2 ασπράδια αυγού με το φυστικέλαιο, και στη συνέχεια προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, το δυόσμο, τη μαστίχα, το μέχλεπι, την κανέλα, το σιμιγδάλι και το αλεύρι.
  • Λιώνουμε την αναρή και ανακατέυουμε το cottage cheese.
  • Τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στη γέμιση και την αφήνουμε στο ψυγείο.
  • Προσθέτουμε το baking powder στην γέμιση πριν την χρησιμοποιήσουμε.
  • Στη συνέχεια σε μια λεκάνη ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης που αναγράφονται πιο πάνω.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες και στη συνέχεια την ανοίγουμε σε πίτες για τις φλαούνες.
  • Προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ζύμη για κάθε φλαούνα και τις κλείνουμε σαν φάκελο.
  • Τις αλείφουμε ελαφρά με αυγό για την επάλειψη και πασπαλίζουμε με ελάχιστο σησάμι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.

 

!!! – Κάθε 90 γρ. φλαούνας (μια μερίδα) από αυτή τη συνταγή περιέχει περίπου 200-250 θερμίδες σε αντίθεση με τη κανονική φλαούνα που περιέχει γύρω στις 450-500 θερμίδες ανά μερίδα.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!


Γεωργία Παπαλλή

Κλινική Διαιτολόγος, Διατροφολόγος
Καππαδοκίας 9 (γραφείο 3), 2028 Στρόβολος
97619034 – 22026716

No Comments Yet

Comments are closed