Το καρπούζι είναι το φρούτο του καλοκαιριού!
Μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να φτιάξουμε υπέροχα και δροσερά γλυκά!
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα παγωτό καρπούζι και μικροί μεγάλοι … θα το λατρέψουν!
Υλικά και Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.
Τα παιδιά θα το λατρέψουν!