Ρυζόγαλο με φρούτα
Υλικά:
• 8 φλιτζάνια ημι-άπαχο γάλα
• 2 φλιτζάνια ρύζι
• 3-4 ξυλάκια κανέλας
• 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη ή στέβια
• Λίγη βανίλια
• Λίγο μοσχοκάρυδο
• ½ φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
• 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
• 2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
• Κανέλα
Εκτέλεση:
Βάλτε το γάλα, το ρύζι και τα ξυλάκια κανέλας σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν.
Χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το γάλα (1 ώρα περίπου) και ανακατεύετε κάθε τόσο.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει (περίπου 15 λεπτά).
Ανακατέψτε το γιαούρτι και τα φρούτα στο ρυζόγαλο.
Γεωργία Παπαλλή
Κλινική Διαιτολόγος, Διατροφολόγος
Καππαδοκίας 9 (γραφείο 3), 2028 Στρόβολος
97619034 – 22026716