Φτιάξτε τον και απολαύστε τον οποιανδήποτε στιγμή της ημέρας!
ΥΛΙΚΑ –
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σκόνη
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ –
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη.
Όταν ασπρίσει το μείγμα, προσθέτετε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Μειώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και την βανίλια
Ανακατεύετε και αδειάζετε σε ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με διαστάσεις 25 Χ 40 εκ. περίπου.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά περίπου.
Όσο ψήνεται ο χαλβάς, ετοιμάζετε το σιρόπι: Κόβετε το πορτοκάλι στη μέση και το βράζετε με τη ζάχαρη και το νερό για 5-6 λεπτά.
Μόλις ψηθεί ο χαλβάς, τον χαράζετε σε μερίδες, τον περιχύνετε με το σιρόπι και τον ξαναβάζετε στον φούρνο για 5 λεπτά.
Περιμένετε να κρυώσει πριν τον σερβίρετε!
Η μυρωδιά του είναι υπέροχη!