Τα πιο λατρεμένα Cupcakes βανίλια με φρέσκιες φράουλες

Σήμερα που είναι Κυριακή μαζευόμαστε στην κουζίνα με τα παιδιά μας και φτιάχνουμε τα πιο υπέροχα βανίλια cupcakes με φραουλίτσες!

Υλικά για τα cupcakes

200 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
120 ml γάλα φρέσκο
10 φράουλες ψιλοκομμένες
20 φράουλες για το στόλισμα
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά

Υλικά για το frosting

60 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. τυρί κρέμα
10 φράουλες

Σκεύη/συσκευές: Μίξερ, μούλτι, χάρτινες θήκες cupcakes, 1 ταψί με θήκες cupcakes, κορνέ μιας χρήσης με διάφορες μύτες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε το μισό μείγμα του αλεύρου και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να το πάρει όλο.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό. Κλείνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  5. Κατεβάζουμε τον κάδο, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  6. Γεμίζουμε τις θήκες των cupcakes μέχρι τα ¾ και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  7. Όσο ψήνονται τα cupcakes, φτιάχνουμε το frosting. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά.
  8. Παράλληλα, σε ένα μούλτι, κάνουμε τις φράουλες πουρέ. Προσθέτουμε στο μίξερ τον πουρέ φράουλας και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό.
  9. Προσθέτουμε τα 400 γρ. άχνη ζάχαρη και χτυπάμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και την υπόλοιπη.

Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν τελείως, στολίζουμε με το frosting και με φρέσκιες φράουλες και σερβίρουμε!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ!

No Comments Yet

Comments are closed