Μια γλυκιά συνταγή για τη γιορτή της μητέρας💗 Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι – από την Διατροφολόγο μας Γεωργία Παπαλλή

Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Πανεύκολο γλυκό για να χαρείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αυτή την ξεχωριστή μέρα!

Υλικά:

• 400 γρ. ωμά παντζάρια τριμμένα
• 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 300 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
• 4 αυγά
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κουταλάκια baking powder
• 3 κουταλάκια κακάο
• 150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
• 1 κουταλάκι άσπρο ξύδι
• 1 σακουλάκι βανίλια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το παντζάρι, το ξύδι και την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή μια φόρμα (που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-65 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα, αυτή βγαίνει καθαρή).

Απολαύστε το! 💗


Γεωργία Παπαλλή

Κλινική Διαιτολόγος, Διατροφολόγος
Καππαδοκίας 9 (γραφείο 3), 2028 Στρόβολος
97619034 – 22026716

No Comments Yet

Comments are closed