Δροσερή, παγωμένη, ξεδιψαστική, η γρανίτα συνοδεύει τέλεια τις καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι!
Δείτε παρακάτω τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής για υπέροχες δροσερές και σπιτικές γρανίτες.
Γρανίτα καρπούζι και ακτινίδιο
5 φλιτζάνια καρπούζι
1 φλιτζάνι σταγόνες σιροπιού από το φυτό αγαύη
5 κομμένα και ξεφλουδισμένα ακτινίδια
Βάλτε το καρπούζι και το σιρόπι αγαύης στο μπλέντερ για να γίνει σαν πουρές.
Ρίξτε το μείγμα στα καλούπια για γρανίτες και προσθέστε τις φέτες του ακτινιδίου.
Αφήστε το όλη τη νύχτα στην κατάψυξη.
Φράουλα και καρπούζι
3 φλιτζάνια κύβους καρπουζιού
1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες
1 λάιμ, ξύσμα και χυμός
Τοποθετήστε τα υλικά στο μπλέντερ για να γίνουν πουρές και αδειάστε το μείγμα στα καλούπια.
Αφήστε το να παγώσει το λιγότερο για 4 ώρες.