Μαμαδίστικο αφράτο κέικ λεμονιού με γιαούρτι (χωρίς μίξερ)

Μια εύκολη και νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή για λαχταριστό κέικ!

Αφράτο κέικ λεμονιού με γιαούρτι.

Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξουμε:

Υλικά
• 1 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
• 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
• ½ κ.γ αλάτι
• 1 κούπα γιαούρτι (πλήρες)
• 1 1/3 κούπες ζάχαρη
• 3 αυγά
• ξύσμα από ένα λεμόνι
• ½ κ.γ βανίλια σε σκόνη
• ½ κούπα καλαμποκέλαιο
• ½ κούπα χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
– Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση).
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το αλάτι.
– Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη μία κούπα ζάχαρης, τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
– Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα.
– Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για περίπου 50 λεπτά.
– Παράλληλα, ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το χυμό λεμονιού και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
– Όταν το κέικ είναι έτοιμο (θα πρέπει να το τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα), το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά.
– Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε το κέικ με το σιρόπι που μόλις φτιάξαμε.
– Όταν το σιρόπι απορροφηθεί, πασπαλίζουμε το κέικ με λίγη ζάχαρη άχνη και… είναι έτοιμο!

Το αφράτο κέικ μας είναι έτοιμο.

Θα συνοδέψει τέλεια το γάλα, το τσάι ή τον καφέ σου!

No Comments Yet

Comments are closed