Το Cheese Cake είναι από τα γλυκά που προσωπικά δε χορταίνω! Θα μου πεις τώρα “και οι θερμίδες;”… Και θα σου απαντήσω, χωρίς δεύτερη σκέψη, ότι με αυτή τη συνταγή που σου έχω δεν θα τις σκεφτείς καν!
Τι θα χρειαστείς για 6 μερίδες
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό κατά προτίμηση 2% σε λιπαρά
200ml γάλα εβαπορέ (light) με 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι
Το χυμό 1 λεμονιού
10 τριμμένα μπισκότα τύπου digestive ανακατεμένα με δύο κουταλιές της σούπας πολύ καλά αλεσμένους ξηρούς καρπούς
Πώς να το φτιάξεις
Προετοιμασία: Ζεσταίνεις σε ένα μπρίκι το γάλα εβαπορέ περίπου στους 40-45 βαθμούς Κελσίου (ίσα ίσα να αντέχει το δάχτυλο τη θερμότητα), προσθέτεις το μέλι και ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί τελείως. Στη συνέχεια, κρυώνεις το μπρίκι σε μπεν μαρί με κρύο νερό και παγάκια. Ρίχνεις το γιαούρτι, το γάλα εβαπορέ με το διαλυμένο μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις καλά.
Αφού έχεις κάνει μία λεπτή στρώση με τα μισά τριμμένα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς, σερβίρεις το μείγμα σε μπολ και το γαρνίρεις με τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα. Εγώ προτιμώ να εναλλάσσω στρώσεις με τα τριμμένα μπισκότα και το μείγμα με το γιαούρτι σε ένα ποτήρι.
Το αφήνεις για περισσότερες από δυο ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να δέσει. Αν θέλεις, μπορείς να αντικαταστήσεις την τελευταία στρώση με μπισκότα που χρησιμοποιείς για γαρνιτούρα και να προσθέσεις και μια λεπτή στρώση μαρμελάδα της επιλογής σου! Εγώ βάζω σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο!
πηγή: keepup.gr