Το cheesecake το αγαπούν ιδιαίτεροι αυτοί που δεν τρώνε σοκολάτα λόγω της κρέμας και του συνδυασμού της με το σιρόπι φράουλας ή κερασιού. Βέβαια η αρχική αυτή συνταγή έχει υποστεί διάφορες αλλαγές και έτσι το cheesecake σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές. Ακόμη και σοκολατένιο.
Το cheesecake που έχουμε να σου προτείνουμε εμείς σήμερα έχει λίγες θερμίδες. Μέσα στα υλικά υπάρχει και το γάλα αμυγδάλου και για αυτό είναι πιο… διαιτητικό.
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
1/2 φλιτζάνι καρύδας χωρίς ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι βρώμη
1 πακέτο μπισκότα (θρυμματισμένα)
πρέζα αλατιού
4 1/2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες (ή όποιο άλλου φρούτο θες)
1/2 φλιτζάνι μέλι (αγαύη ή σφένδαμο)
χυμός 1 λεμονιού
2 φλιτζάνια ακατέργαστα λευκασμένα αμύγδαλα, εμποτισμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νερό
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Μέσα σε ένα μίξερ ρίξε τα αμύγδαλα, την καρύδα, τη βρώμη, τα μπισκότα και την πρέζα αλατιού. Ανακάτεψέ τα σε μέτρια ταχύτητα. Άπλωσε, έπειτα, το μείγμα αυτό σε ένα ταψί και βάλε το για λίγο στην κατάψυξη.
Όσον αφορά την μαρμελάδα, σε μεσαίο κατσαρολάκι ρίξε μέσα τις φράουλες, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Βράσε το για 8-10 λεπτά ή μέχρις ότου το μείγμα μοιάζει με μαρμελάδα. Ανακατέψτε με ένα αλάτι. Αφήνουμε να ψύξουμε και στη συνέχεια να τις περιχύνουμε σε ένα μπλέντερ
Μέσα σε ένα μπλέντερ ρίξε τα αμύγδαλα, το λάδι καρύδας, το γάλα καρύδας και τη βανίλια. Ανακάτεψέ τα σε μέτρια ταχύτητα και ρίξε μέσα τα ¾ από το μείγμα της φράουλας.
Έπειτα, βγάλε την βάση από την κατάψυξη και πρόσθεσε την κρέμα αυτή σε ομοιόμορφο στρώμα. Τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για 1-2 και μετά το cheesecake σου θα είναι έτοιμο.