Φτιάξτε νόστιμα και αφράτα μπισκότα λεμονιού!
Είναι τόσο αρωματικά που δεν θα αρκεστείτε να φάτε μόνο ένα.
Φτιάξτε τα με τα παιδάκια σας!
ΥΛΙΚΑ –
2¾ φλιτζάνια (360 γραμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι (230 γραμμάρια) αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλυτζάνια (170 γραμμάρια) άχνη ζάχαρη + ½ φλιτζάνι (60 γραμμάρια)
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ –
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 ° C. Φύλλα μπισκότων γραμμής με χαρτί περγαμηνής.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
Με το μίξερ χτυπάτε πολύ καλά, το βούτυρο και τη ζάχαρη (170 γραμμάρια) μέχρι να λιώσει πολύ καλά και να γίνει κρέμα.
Προσθέτετε χτυπώντας το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σταδιακά το ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι.
Πλάστε κουλουράκια (1½ κουταλάκι του γλυκού ζύμη) , και κυλίστε τα στην υπόλοιπη ζάχαρη άχνη (60 γραμμάρια).
Τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστε για περίπου 10 λεπτά στον προ θερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ Η ΤΟ ΤΣΑΓΑΚΙ ΣΑΣ!